Archief

Eigendomskwestie Monstersche Sluis ten einde

De eigendomskwestie rond de Monstersche Sluis is ten einde. Zowel de gemeente Maassluis als het Hoogheemraadschap van Delfland voelen zich beide verantwoordelijk voor de sluis. Dat is de uitkomst van een overleg tussen wethouder David van der Houwen en hoogheemraad Hans Middendorp.

Als de Stichting Monstersche Sluis de financiering voor het heropenen van de sluis rond krijgt, wil Delfland het beheer en klein-onderhoud voor zijn rekening nemen. Overigens mogen dit geen kosten zijn voor de renovatie, want die willen zowel de gemeente als het waterschap niet subsidiƫren, zo laat Middendorp weten aan WOS Media.

Wethouder Van der Houwen is blij dat er niet meer gebakkeleid hoeft te worden over wie eigenaar is van de sluis. Samen met Middendorp staat hij positief tegenover het project om de sluis weer doorvaarbaar te maken. Om het project te dragen moet de Stichting Monstersche Sluis nog wel een projectleider aanstellen.

Eerder stelde Delfland, dat de gemeente Maassluis moet opdraaien voor het onderhoud aan de Monstersche Sluis. Delfland liet toen weten geen eigenaar van de sluis meer te zijn. Sterker: het beweerde dat in 400 jaar nooit te zijn geweest en verwees daartoe naar het kadaster.

Categorieen:
Maassluis Politiek