Archief

Plan voor beschermd wonen in Wittebrug Poeldijk

Regionale opvangorganisatie Perspektief, onder meer actief met 'beschermd wonen', onderzoekt de huisvestingsmogelijkheden in het voormalige bejaardentehuis Wittebrug in Poeldijk. Perspektief is daartoe in gesprek met zorgorganisatie Pieter van Foreest, eigenaar van Wittebrug.

Perspektief heeft in Westland momenteel de locatie Anjerhof in Naaldwijk. Daar is sprake van groepswonen op vier verdiepingen, onder permanente begeleiding. Het streven is om de circa twintig betrokken mensen meer zelfstandig te laten wonen. "Het gaat om mensen met een psychische kwetsbaarheid. Wij gunnen iedereen een eigen woning", stelt bestuurder Barbara Berkelaar.

Als het allemaal wil lukken, zouden zij nog in de loop van dit najaar tijdelijk kunnen worden ondergebracht in de Wittebrug. Indien er uitzicht is op permanente huisvesting in Poeldijk, dienen er verbouwingen in Wittebrug plaats te vinden.

Het plan is deze week naar buiten gekomen, nadat de huur is opgezegd van jongeren die nu 'anti-kraak' in Wittebrug wonen. Die opzegging gaf voeding aan geruchten over de eventuele komst van vluchtelingen naar het Poeldijkse complex. Politieke partij LPF Westland ging daar achteraan en kwam uit op het plan van Perspektief.