Archief

Ondanks goed seizoen onzekerheid over toekomst Waterman

Buitenzwembad De Waterman in Wateringen heeft een uitstekend seizoen gedraaid. De vijftig vrijwilligers die het bad al drie jaar draaiende houden zien de toekomst dan ook zonnig tegemoet. Er hangt alleen één zwart wolkje boven De Waterman: groot onderhoud.

Afgelopen zomer telde het openluchtbad aan de Dorpskade in totaal 30.000 bezoekers en een topdag met 2400 zwemliefhebbers. ''We draaien nu zo goed als quitte'', zegt bestuursvoorzitter Geerten van der Lugt. ''Maar we willen nu ook doorpakken en ervoor zorgen dat het zwembad ook de komende jaren open blijft.''

Maar dan moet er wel een oplossing komen voor de extra kosten voor groot onderhoud, zoals de vervanging van de filter- en verwarmingsinstallatie. ''Een deel kunnen we uit de exploitatie betalen en we hebben al veel gedaan, maar daar gaan we het in de toekomst niet mee redden'', aldus Van der Lugt.

Het bestuur van De Waterman hoopt op een bijdrage van de gemeente Westland, maar die heeft een paar jaar geleden al besloten dat vanaf 2016 er geen subsidie meer wordt verstrekt.

Maar de tijden zijn veranderd, zegt Van der Lugt. ''Want zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk blijft nu ook langer open met steun van de gemeente.'' De vrijwilligers van De Waterman zijn bezig met een plan van aanpak dat zij binnenkort aan de gemeente willen overhandigen.

De gemeente wil nog niet reageren omdat ze niet op de zaken wil vooruitlopen. De vrijwilligers zijn ondertussen stiekem al bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen.