Archief

Zaterdagvoetbal: eerste nederlaag Maasdijk

Topklasse

Excelsior Maassluis bleef op wedstrijddag zes wederom zonder overwinning. Op het Zuidersportpark in Sneek bleek ONS Boso Sneek met 2-0 te sterk. Lang leek de wedstrijd uit te monden in 0-0, maar tien minuten voor tijd brak de thuisploeg de ban. De tricolores hebben evenals Scheveningen en promovendus SteDoCo nog geen overwinning geboekt.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande bleef voor de derde keer op rij zonder tegendoelpunt. Op het Juliana sportpark won de thuisploeg met 1-0 van hekkensluiter RKAVV Volendam. Door deze overwinning is FC 's-Gravenzande koploper, het puntenaantal met Zwaluwen '30 is gelijk maar deze ploeg speelde een duel meer.

Tweede klasse C

KMD bracht koploper Westlandia het eerste puntenverlies toe. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde een boeiende derby in 2-2. De Naaldwijkers blijven koploper. KMD staat op een keurige tiende plaats.

SVC'08 staat een punt achter Westlandia dankzij een ruime zege op HVC'10 (3-0), dat moeizaam haar draai kan vinden na de degradatie. De Hoekse ploeg staat op een elfde plaats.

VDL incasseerde de tweede nederlaag van het seizoen. In Leiden nam UVS een 3-1 voorsprong, waarna VDL knap terugkwam tot 3-3. UVS het laatste woord en won met 4-3. VDL staat voorlaatste op de ranglijst. Lyra verloor voor de tweede keer op rij. Op sportpark De Zweth bleek Be Fair met 2-1 te sterk. De Lierse ploeg staat zevende.

Sportclub Monster heeft de smaak van een eerste driepunter kunnen proeven. De fusieclub won in Leiderdorp met 2-0 van RCL en steeg daardoor van de laatste plaats naar plaats negen.

Derde klasse B

De streekderby tussen Verburch en Honselersdijk eindigde in een gelijkspel. Voor Verburch was het al weer de derde puntendeling van het seizoen, echter het wacht nog steeds op de eerste overwinning. Honselersdijk speelde voor de eerste keer gelijk. Verbruch staat tiende en Honselersdijk neemt plaats zes in.

Maasdijk leed de eerste nederlaag van het seizoen. In Rijswijk moest het in Te Werve haar meerdere erkennen. Voor de eerste keer dit seizoen wist Maasdijk niet tot score te komen. Te Werve won met 3-0. Beide ploegen staan gedeeld tweede met een punt achterstand op koploper GDA. De Loosduinse ploeg won op sportpark De Commandeur met 3-1 van MVV'27, dat haar draai nog niet kan vinden en op plaats twaalf terug te vinden is.

Naaldwijk moest een fikse nederlaag incasseren op bezoek bij TAC'90. De Haagse ploeg had in drie voorgaande wedstrijd maar twee keer het net weten te bollen, maar tegen Naaldwijk schoot het met scherp. TAC'90 won met 5-1. Naaldwijk staat zevende.

Vierde klasse B

VELO en Duindorp lijken de strijd aan te gaan voor de winst van de eerste periode. Beide ploegen hebben de volle buit uit vier wedstrijden. VELO won aan de Noordweg met 3-1 van streekgenoot Loosduinen.

Vierde klasse E

MSV'71 heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op eigen sportpark wist MSV'71 met 2-0 te winnen van DVC. Beide ploegen hebben drie punten net als GGK, PPSC en Quintus. De Heulse ploeg kwam dit weekend niet in actie.

Koploper Schipluiden begroette de vierde driepunter. Op sportpark Keenenburg werd VOB met 3-1 verslagen.