Zaalhandbal: Quintus wint, DIOS verliest

Koorneef W&S/Quintus blijft als enige ploeg zonder puntverlies en blijft met acht uit vier de enige koploper. De Heulse ploeg zette ook de vijfde opponent op zij. In de Van der Voorthal won Quintus met 25-20 van Handbal Venlo. Vanaf het begin nam Quintus de leiding. Halverwege de eerste helft was de marge vier treffers (8-4), waarna de thuisploeg deze marge redelijk goed in stand hield. Quintus leidde na de eerste 30 minuten met 12-9.

Na de pauze kwam Handbal Venlo terug tot 13-12, maar Quintus zette daarna aan en wist het de marge langzaam weer te vergroten. In het laatste kwartier wist Quintus een marge te halen van acht treffers (23-15). Ten slotte won de Heulse ploeg met 25-20. Volgende week treft Quintus voor de eerste keer dit seizoen een ploeg uit het linker rijtje. Hercules is dan de tegenstander.

Lex Dofferhof en Rens Reijgerberg waren zes keer succesvol. Frank Meeuwiss scoorde vijf keer.

DIOS zal wederom een week moeten wachten op de eerste overwinning. De ploeg uit Midden-Delfland incasseerde een nederlaag tegen Handbal Rotterdam. In het Albeda College speelde DIOS een uitstekende eerste helft en ging het met een 9-8 voorsprong de kleedkamers in. Na de pauze draaide het wedstrijdverloop en kon Handbal Rotterdam met 20-16 de eerste overwinning van het seizoen begroeten.

De reserves van Virto/Quintus hebben ondanks een mindere wedstrijd toch twee punten in de wacht gesleept. In sporthal De Tulp in Cothen kreeg het publiek een doelpuntrijke wedstrijd te zien. Aanvallend ging bij beide ploegen goed, maar verdedigend had het een stuk beter gekund. De Heulse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 22-21. Uiteindelijk gingen de toeschouwers naar huis na het zien van 78 doelpunten. Quintus won uiteindelijk met 41-37. Het was de derde overwinning op rij.