Archief

'College Westland te geheimzinnig over overeenkomst gemeentehuis'

Westland Verstandig vindt dat het college te geheimzinnig doet over de overeenkomst met bouwcombinatie De Groene Schakel over de nieuwe gemeentehuizen. Die is nu naar de gemeenteraad gestuurd, maar essentiƫle onderdelen ontbreken ofwel zijn wit gemaakt. Zelfs de handtekeningen ontbreken.

De partij eist volledige transparantie, al was het maar omdat de gemeenteraad later niet het verwijt moet krijgen dat niet is opgelet. Het verbaast Westland Verstandig dat wethouder Meijer de fracties vraagt "prudent om te gaan met de DBFMO-overeenkomst en deze voorlopig niet te publiceren op internet." DBFMO staat voor ontwerpen, bouwen, financieren, onderhouden en exploiteren. De gemeente gaat voor 25 jaar een dergelijk contract aan met De Groene Schakel.

Dat de gemeente zich erop beroept, dat De Groene Schakel niet wil dat de gegevens in de openbaarheid komen, vindt WV curieus. Beide partijen zouden moeten weten dat uiteindelijk alle gegevens openbaar zijn, omdat het een contract met een overheidsorgaan betreft, aldus de fractie die de kwestie in de raadsvergadering aan de orde zal stellen.

Categorieen:
Westland Algemeen