Archief

'Weren van DJ's was vrij vroeg bekend'

Burgemeester Van der Tak heeft in een vrij vroeg stadium duidelijk gemaakt, dat hij de komst van enkele landelijk bekende hardcore-DJ's naar de Naaldwijkse feestweek ongewenst vond. Dit komt naar voren in de beantwoording van vragen die door de fractie van Westland Verstandig waren ingediend.

Het college van B en W was niet blij met genoemde vragen. "De vragen van de fractie Westland Verstandig lijken er vanuit te gaan dat er 'wat fout is gegaan, vooral bij gemeente'. Dit vinden wij misplaatst", schrijft Van der Tak. Een maand voordat de vergunningaanvraag van Brasserie Cannes bij de gemeente werd ingediend, is al aan het horecabedrijf duidelijk gemaakt, dat de burgemeester de bedoelde DJ's niet op het affiche wilde hebben.

Er ontstond eind juli nogal wat ophef over het weren van de Wateringse DJ's Partyraiser en Endymion. "Bekend is dat deze hardcore-DJ's veel publiek uit het land trekken en dat vraagt, vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid, andere maatregelen", aldus Van der Tak. "De feestweek is van oorsprong bedoeld voor de Westlanders en door het optreden van dergelijke hardcore-DJ's krijgt de feestweek meer het karakter van een festival", motiveert de burgemeester.

Omdat er op 15 juli nog steeds geen vergunningaanvraag was ingediend heeft hij contact opgenomen met Stichting Evenementen Coördinatie (STEC). Van der Tak heeft toen aangegeven, dat het programma van Cannes diende te worden aangepast, dat er maximaal 800 personen op het Raoul Wallenbergplein mochten worden toegelaten en dat Cannes de beveiliging via STEC diende te regelen. Pas daarna is de vergunningaanvraag ingediend.

Verder wilde Westland Verstandig weten of er na de jongste feestweek nog klachten zijn ingediend. "Het Raoul Wallenbergplein heeft de afgelopen feestweek een aantal geluidsklachten opgeleverd. Deze worden bij de evaluatie van de feestweek betrokken", aldus het college.