Zaalhandbal heren: Quintus wint, DIOS verliest

Eredivisie

Koornneef W&S/Quintus blijft de ongeslagen lijstaanvoerder. In de Stadssporthal in Sittard won de Heulse ploeg na een vrij gemakkelijke eerste helft en een moeizame tweede helft van het reserve team van OCI/Lions. De eerste helft werd afgesloten met een 13-5 voorsprong voor de Heulse ploeg. De thuisploeg kwam knap terug tot 19-13 waarna Quintus de wedstrijd in het slot gooide. Door de 26-16 overwinning is Quintus de enige koploper in de eredivisie. Volgende week volgt een thuiswedstrijd tegen Handbal Venlo, dat alleen nog won van Hellas.

DIOS incasseerde de eerste nederlaag van het prille seizoen. De ploeg uit Midden-Delfland was wederom te gast in de Postgekohal omdat de eigen Ballonhal nog niet beschikbaar was. Het reserveteam van Sittardia bleek te sterk. De Limburgse ploeg won met 29-23 nadat het halverwege de wedstrijd met 15-11 leidde. Steve Pottuyt werd topscorer met zeven treffers. Vorig seizoen won DIOS de toenmalige topper tegen Sittardia met 26-25.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus hebben de eerste thuiswedstrijd niet in winst weten om te zetten. Het reserveteam van Targos BEVO leek lange tijd een gemakkelijke overwinning te behalen in de Van der Voorthal. Na een ruststand van 14-11 in het voordeel van de Limburgers werd het verschil zelfs acht treffers (16-24). Hierna kwam Quintus terug in de wedstrijd en wist het de marge in de laatste twaalf minuten te halveren, echter in de slotminuten van het duel liep BEVO toch weer uit en won het met 33-27.