Archief

LPF in wiek geschoten door komst asielzoekers

Politieke partij LPF Westland voelt zich overvallen door de komst van ruim zestig asielzoekers in het Carlton-hotel in Naaldwijk. Fractievoorzitter Dave van der Meer gaat hierover woensdagavond vragen stellen tijdens de gemeenteraadsvergadering.



"Het plaatsen van asielzoekers op het moment dat dit enorm speelt onder de bevolking en in de gemeenteraad geeft aan dat het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) het Westland en de Westlanders minacht", reageerde Van der Meer dinsdagavond fel.

Hij wil onder meer weten, wanneer het college van B en W op de hoogte is gesteld. Volgens de gemeente is dit achteraf gebeurd. Volgens Van der Meer had het COA eerst moeten overleggen met B en W en had dit college vervolgens de gemeenteraad moeten raadplegen.

Van der Meer vindt het vreemd, dat via wethouder Weverling de leden van de commissie Ruimte van de gemeenteraad per mail zijn geïnformeerd en dat het college niet in eerste instantie de fractievoorzitters van de komst van asielzoekers op de hoogte heeft gesteld.