Archief

CDA: Wanneer kan kerktoren weer open?

Het plan voor het veilig maken van de trappen in de kerktoren van de Groote Kerk in Maassluis ligt volgens de lokale CDA-fractie niet snel genoeg op tafel. De partij heeft daarom ook vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Zo wil de partij weten op welke termijn de werkzaamheden aan de toren starten en wanneer die weer open kan voor publiek. Het is inmiddels al een half jaar geleden dat het CDA over de onveilige situatie is begonnen en het college gaf eerder aan op zeer korte termijn een oplossing te willen vinden voor het probleem.

Ook wil de partij weten hoeveel de aanpassingen gaan kosten en een onderbouwing daarvan. In onder meer de Maassluise Courant de Schakel werd een bedrag van 40.000 euro genoemd. De kerkgemeenschap liet tegenover WOS Media al weten dit bedrag niet te kunnen betalen.

Verder vragen de christendemocraten zich af of de toren eigendom wordt van de gemeente Maassluis of dat de kerkgemeenschap eigenaar blijft. Als Maassluis de toren overneemt, moet de gemeente voortaan zorg dragen voor het onderhoud van de toren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen