Archief

Geen lagere taakstelling huisvesting vluchtelingen

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is niet van plan om het aantal vluchtelingen met een verblijfsvergunning dat de gemeente Westland moet huisvesten, naar beneden bij te stellen. Volgens het ministerie zijn er voldoende mogelijkheden om de vluchtelingen te huisvesten, zoals lege zorginstellingen en lege kantoorgebouwen.

Dit blijkt uit de beantwoordingen door het college van B en W van vragen die door LPF Westland waren gesteld. De gemeenteraad wil dat de vluchtelingen anders over het land worden verdeeld, bijvoorbeeld meer vluchtelingen in gebieden met veel leegstaande huizen. Maar het ministerie vindt dat de huidige verdeelsleutel het eerlijkst en het meest logisch is. Westland loopt achter met de huisvesting. Eind augustus hadden 106 vluchtelingen een huis gekregen bij een taakstelling dit jaar van 202.

Het college wil niet uitsluiten dat in de Naaldwijkse Gerrit van Heemskerkstraat meer vluchtelingen worden gehuisvest. Volgens de LPF is met de drie woningen nu het maximum daar wel bereikt, maar het college wil niet op voorhand woningen uitsluiten. Benadrukt wordt dat de taakstelling over de drie woningcorporaties wordt verdeeld op basis van het woningbezit. Wel wordt getracht de toewijzing van huizen zoveel mogelijk te spresiden over de kernen in de gemeente.