Archief

Zaterdagvoetbal: Maasdijk blijft verrassen

Topklasse

Excelsior Maassluis wacht na vier wedstrijden nog op de eerste overwinning. Bij de regerend kampioen Kozakken Boys kwamen de tricolores niet verder dan een puntendeling. In Werkendam werd het 1-1. Excelsior Maassluis staat twaalfde.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft het seizoen geopend met een mooie overwinning op Forum Sport. Op het Juliana sportpark won de thuisploeg met 2-0. Samen met Vitesse Delft is de fusieclub de enige ploeg nog zonder tegendoelpunten.

Tweede klasse C

Lyra bleek in de tweede derby op rij de strekste. Op sportpark De Zweth won de Lierse ploeg met 1-0 van degradant HVC'10. Lyra gaat samen aan kop met Westlandia. De Naaldwijkers wonnen op eigen veld eveneens met 1-0 van DSO.

Sportclub Monster haalde het eerste punt. Bij TAVV in Ter Aar werd een 2-2 eindstand bereikt. VDL incasseerde de eerste nederlaag. In Wassenaar bleek SVC'08 met 2-0 te sterk.

KMD moet nog een week wachten op de eerste punten. Voor de tweede keer op rij schotelden de Wateringers een doelpuntrijke wedstrijd voor en wederom werd met 3-2 verloren. Nu was Be Fair te sterk.

Derde klasse B

Maasdijk blijft na twee speelronde de verrassing. De promovendus wist ook DUNO te verslaan. De Maasdijkers verlieten sportpark De Haagsche Dynamiek met een 3-0 overwinning en zijn nu alleen koploper.

MVV'27 herstelde zich van de nederlaag tegen Maasdijk. Op sportpark De Commandeur won de Maaslandse ploeg met 2-1 van Houtwijk.

Verburch speelde voor de tweede keer op rij. Aan de Arckelweg zagen de toeschouwers acht doelpunten in het duel tegen streekgenoot Die Haghe. De doelpunten werden over beide ploegen eerlijk verdeeld: 4-4.

Naaldwijk opende het seizoen met een gelijkspel. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde het duel tegen DSVP in een 1-1 puntendeling.

Honselersdijk incasseerde de eerste nederlaag. Op sportpark De Strijphorst bleek GDA met 3-1 te sterk. In de slotfase keurde de arbiter van dienst een treffer af van Honselersdijk (tussenstand 1-3).

Vierde klasse B

VELO werd de meest scorende regioploeg. Aan de Noordweg kreeg het arme HPSV 13 doelpunten om de oren. De Haagse ploeg kwam niet tot score. VELO is samen met Duindorp koploper.

Vierde klasse E

Schipluiden heeft voor de tweede keer op rij de "nul" gehouden. In Schiedam won de koploper met 5-0 van PPSC. Schipluiden en FC Maense gaan samen aan de leiding. De Rotterdamse ploeg won met 2-0 van MSV'71.

Bij Quintus wil het na de degradatie niet lukken. De Heulse ploeg ging diep door het stof in Vlaardingen. CION bleek met 6-0 te sterk.