Zaterdagvoetbal: sterk Maasdijk verrast MVV'27

Topklasse

Het is Excelsior Maassluis wederom niet gelukt om een driepunter te pakken. Aan de Lavendelstraat liepen de tricolores na twee puntendelingen tegen de eerste nederlaag van het prille seizoen aan. Spakenburg won met 1-5.

Lyra heeft de eerste streekderby van het seizoen in winst omgezet. Op sportpark Polanen was de ruststand 1-1 na twee benutte strafschoppen. In een wedstrijd waar het beide kanten op kon gaan scoorde Erwin Zeestraten tien minuten voor tijd voor de Lierse ploeg de winnende treffer. In de slotfase keurde de arbiter drie doelpunten af, voor sportclub Monster één en voor Lyra twee.

Westlandia begroette na een doelpuntrijke wedstrijd drie punten. De Naaldwijkers namen in de eerste helft snel een 2-0 voorsprong, echter thuisploeg en opponent GHC scoorde voor rust de aansluitingstreffer en na de pauze kwam het langszij. In de laatste minuten scoorde Jasper van Dijk vanaf de strafschopstip de winnende treffer.

De terugkeer van KMD in de tweede klasse liep uit op een deceptie. Klein Maar Dapper leek een punt over te houden aan de wedstrijd tegen TAVV, echter ver in blessuretijd stalen de bezoekers op sportpark Suydervelt de overwinning door een eigen doelpunt van KMD.

VDL versloeg SEV met 1-0. In Maassluis werd Colin Pleijsier de matchwinner.

HVC'10 hield aan de thuisbeurt tegen Be Fair een punt over. De thuisploeg kwam voor rust op een 1-0 voorsprong. Be Fair tekende voor de laatste treffer van de middag. Volgende week wacht voor HVC'10 de streekderby tegen Lyra.

Maasdijk is de rentree in de derde klasse begonnen met een wervelende overwinning op streekgenoot MVV'27. Aan de Lange Kruisweg leidde Maasdijk halverwege de wedstrijd met 2-0. Na een 4-0 tussenstand scoorde MVV'27 tegen. Uiteindelijk stond een 5-2 overwinning op het scorebord in het voordeel van Maasdijk.

Honselersdijk heeft de eerste drie punten binnen. In Loosduinen werd Tom van Veen de matchwinner tegen Die Haghe.

Verburch leek op weg te gaan naar een verdiende overwinning, echter de Poeldijkse ploeg vergat de wedstrijd te beslissen en zag thuisploeg Semper Altius drie minuten voor tijd de 1-1 te scoren. Dit was ook de eindstand.

Vierde klasse B

VELO vierde entree op zaterdag met een klinkende overwinning op GSC Esdo. De Wateringse ploeg won in Den Haag met 9-1.

Vierde klasse E

Degradant Quintus moest bij de eerste wedstrijd direct een nederlaag incasseren. Ariston'80 nam drie punten mee naar Delft door een 3-4 overwinning aan de Leeuwerik.

Schipluiden tekende voor de grootste overwinning in de regio. Op sportpark Keenenburg won de thuisploeg met 11-0 van JHR. De 17-jarige scheidsrechter floot zelfs drie minuten eerder af.

In Schiedam leed MSV'71 bij SVV een 5-2 nederlaag.