Zaalhandbal: eredivisieteams Quintus overtuigen

Virto/Quintus heeft één van de verste uitwedstrijden in winst omgezet en dat betekende de eerste overwinning in de eredivisie voor de nieuwe coach Peter Lauwen. In sporthal De Klabbe in Emmer Compasccum stapte de Heulse ploeg eindelijk weer eens als overwinnaar tijdens een reguliere competitiewedstrijd van het veld. Vorig seizoen won Schuler Afbouwgroep/DOS met 24-22. Nu won Quintus met duidelijk verschil 26-20.

Quintus had het lastig in de eerste helft. De thuisploeg had lange tijd een voorsprong van maximaal drie treffers, maar in de slotfase sloeg de Heulse ploeg toe en bij 10-10 kwam het na de 0-1 voor de tweede keer op voorsprong (10-11). De ruststand was 11-12 in het voordeel van de Westlandse dames.

In het tweede bedrijf stribbelde DOS nog lang tegen, maar in het laatste kwart sloeg Quintus toe en sloop het na een 17-17 tussenstand langzaam weg bij de Drentse opponent. Uiteindelijk won Quintus met 26-20 en kan het zich gaan opmaken voor de wedstrijd van volgende week tegen VOC.

Quintus Werving & Selectie/Quintus is net als vorig seizoen de competitie begonnen met een overwinning. Pakte de Heulse ploeg toen twee punten bij E&O, nu was de ploeg AHV Swift de baas. De Arnhemse ploeg hield vorig seizoen in eigen huis in de reguliere competitie Quintus op een gelijkspel (25-25) en in de degradatiepoule won het met 27-26.

Quintus liet zich nu in sporthal Elderveld niet verrassen. De Heulse ploeg stond verdedigend als een huis en wist in de aanval succesvol af te ronden. De overwinning van 24-17 was dan ook terecht. Volgende week wacht in de Van der Voort hal de streekderby tegen Hellas. Aanvoerder Lex Dofferhoff scoorde zeven treffers en Alex Koop schoot zes keer raak.