Archief

Westland Verstandig: Dagopvang in woning moet kunnen

Westland Verstandig heeft een motie ingediend, waarin het Westlandse college van B&W wordt opgedragen akkoord te gaan met het plan voor een dagopvang voor dementerenden in de woning van Kees van Koppen aan de Poelkade 24 in 's-Gravenzande. Voorwaarde is wel dat het de gemeente geen geld kost en continuïteit en neutraliteit gewaarborgd moeten zijn.

Zowel Van Koppen als Pallia Zorgbureau, die de zorg drie dagen in de week wil verlenen, moeten zich aan de regels houden zoals die zijn opgesteld in het rapport Dagopvang 'Onderdak' Poelkade 24 's-Gravenzande. Volgens Westland Verstandig is een bestemmingswijziging voor de woning niet nodig, maar kan volstaan worden met een vrijstelling voor tijdelijk ander gebruik.

De partij vraagt verder om te komen met een voorstel voor beleidskaders en richtlijnen voor opvang van mensen in de zorg anders dan in een gecertificeerde verpleeginstelling. Zo kunnen vergelijkbare initiatieven meteen zien aan welke regels ze zich moeten houden.

Woensdag wordt de motie in de gemeenteraad in stemming gebracht. Eerder dit jaar liet wethouder De Goeij weten een dagbesteding bij een particulier niet zo te zien zitten.