Archief

Provincie en Westland oneens over nazorg asbestramp

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland zijn het niet met elkaar eens op het gebied van de nazorg die de gemeente biedt voor de in januari door asbest getroffen wijk in Wateringen. Dat blijkt uit brieven die over en weer zijn geschreven.

Zo sommeert de provincie de gemeente Westland om zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat er geen asbestresten meer liggen in de in de wijk. Westland stelt hier tegenover, dat de gemeente aan alle wettelijke verplichtingen heeft voldaan en dat het nu aan individuele burgers zelf is om asbestresten onder bijvoorbeeld dakpannen te laten verwijderen.

De gemeente moet meteen een plan van aanpak maken van de provincie. Waarop de gemeente stelt, dat dit plan er al is en zelfs al wordt gebruikt. In de nazorgfase is er volgens Westland een actieve controle in het gebied op asbestverdacht materiaal en worden bewoners gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid op het gebied van asbestsanering onder hun dakpannen.

Daarnaast is er een definitieve eindcontrole van het openbaar gebied per blok gesaneerde woningen na voltooiing van individuele onderzoeken en saneringen.