Archief

Onderbezetting nekt logeerhuis

Het logeerhuis aan de Vreeburghlaan in 's- Gravenzande gaat dicht vanwege de dalende bezetting. De locatie is daarom voor Jeugdformaat niet meer rendabel. Overigens bestaat de mogelijkheid het pand weer in gebruik te nemen als er nieuwe aanmeldingen komen, omdat het huurcontract pas op 1 januari 2019 afloopt.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland. Voor jongeren die er nu verblijven, "zal in alle zorgvuldigheid gekeken worden naar een alternatieve en passende plaats voor 24-uurs verblijf".

Het logeerhuis is bedoeld voor jonge mensen die niet thuis, in een pleeggezin of in een gezinshuis kunnen wonen. Omdat het regionale zorg betreft, kunnen jongeren uit verschillende gemeenten in het logeerhuis geplaatst worden. Overigens is het aantal kinderen uit Westland altijd gering geweest.

Desondanks is er sprake van onderbezetting. Vandaar dat ook in Delft en Den Haag een tweetal voorzieningen wordt gesloten. Het college wijst erop dat door de sluiting van de locatie in 's-Gravenzande Westlandse kinderen niet hoeven te wachten op eventuele plaatsing in een logeerhuis. Jeugdformaat heeft aangegeven, dat dit niet aan de orde zal zijn.