Archief

PVV: Tweede woning op terrein moet kunnen

De Statenfractie van de PVV in Zuid-Holland wil dat er meer dan één woning per bedrijf mag worden gebouwd. Zo moet het mogelijk worden om kinderen die bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf willen voortzetten ook een plekje op het terrein kunnen krijgen.

Statenlid Jeffrey Rijken zegt dat zijn fractie in de afgelopen periode op een flink aantal overbodige regels is gestuit. "Wat ons betreft, kunnen die zo snel mogelijk kunnen worden geschrapt." De partij heeft dan ook vragen hierover gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.

In de gemeenteraad van Westland wordt momenteel juist discussie gevoerd over wat te doen met de bestemming van woningen van oud-tuinders die bij hun voormalige bedrijf zijn blijven wonen. Die huizen mogen volgens het geldende bestemmingsplan niet worden omgezet naar een woonbestemming, omdat zij dan toekomstige herstructurering van tuinbouwgebieden in de weg kunnen staan. Binnen de gemeenteraad wordt hier verschillend over gedacht. Voor het einde van dit jaar komt er een evaluatie van het bestemmingsplan Glastuinbouwgebied'.

Categorieen:
Westland Algemeen