Archief

Nog geen oplossing voor Nolweg

De wethouders Duijvestijn en Weverling van de gemeente Westland hebben nog geen oplossing kunnen vinden voor een inmiddels omstreden locatie aan de Nolweg in Maasdijk. Het gaat om het perceel met als adres Honderdland 65, gelegen tussen Nolweg 8 en 10. Daar zou een bedrijfsgebouw moeten komen.

Omwonenden zijn fel gekant tegen de komst van een bedrijfspand, ook al heeft de gemeente op het punt van maatvoering een aantal tegemoetkomingen gedaan. De bewoners komen op voor het behoud van de uitstraling van één van de oudste openbare wegen van het Westland", "een karakteristiek woonlint in een tuinbouwgebied".

In de vergadering van de commissie Ruimte van 1 september bleek dat een grote meerderheid van de fracties het voorstel om daar een bedrijfspand op te richten onwenselijk vindt.

Het betrokken bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Honderdland fase 1' staat op de agenda voor de raadsvergadering van volgende week woensdag. De wethouders hebben echter dinsdagmiddag een verzoek naar de gemeenteraad gestuurd om het onderwerp van de agenda af te halen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen