Archief

Voorlopig geen plastic wegen in Westland

Er komen voorlopig geen plastic wegen in Westland. Dat meldt het college van B en W naar aanleiding van vragen van de D66-fractie. Op dit moment zijn er nog te veel financiƫle onzekerheden rondom de proef van VolkerWessels.

Het bouwbedrijf presenteerde in juli een nieuwe techniek die het mogelijk maakt om in de toekomst plastic wegen aan te leggen. De wegen zijn volgens het bedrijf onderhoudsvrij en bestand tegen extreme temperaturen. De wegen worden gemaakt van 100 procent hergebruikt plastic. Naar aanleiding daarvan vroeg D66 of dit soort wegen ook in Westland kan komen.

De gemeente heeft naar aanleiding van de presentatie contact gehad met het bedrijf, maar "voor deelname aan het proefproject ontbreekt het aan financiƫle middelen en personele capaciteit". Westland wil voorlopig de kat uit de boom kijken. "Daarmee kiezen we voor bewezen technieken en materialen", stellen B en W,

Het college laat verder weten positief te staan tegenover nieuwe ontwikkelingen in de wegenbouw en kijkt daarbij verder dan alleen de 'plastic weg'. Zo loopt inmiddels het project 'N211 geeft Energie'.

Categorieen:
Westland Algemeen