Archief

Weer botsing in Westland over accountant

Weer een nieuwe botsing in de gemeenteraad van Westland over de accountant die de jaarrekening van 2015 moet gaan controleren. De overgrote meerderheid wil het liefst, dat alsnog iemand van bureau Deloitte die taak op zich neemt. Alleen Westland Verstandig wil dat direct de werving van een geheel nieuwe accountant wordt ingezet.

Deloitte-accountant Van Vugt, tegen wie Westland Verstandig een klachtprocedure aankondigde, heeft de eer aan zichzelf gehouden en de opdracht teruggegeven. Dit betekent dat Westland onder tijdsdruk moet omzien naar een nieuwe controleur van de gemeentelijke boekhouding.

Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig waarschuwde donderdagavond, dat pogingen om een andere accountant van Deloitte over te halen, tot vertraging in de oplevering van de jaarstukken kan leiden. Hij hield dan bij voorbaat de andere fracties daarvoor verantwoordelijk. Dit lokte een felle reactie uit van fractievoorzitter Remmert Keizer van GBW. In niet mis te verstane woorden kaatste hij de bal terug. Dat de huidige accountant afhaakt, is volgens Keizer helemaal de schuld van Westland Verstandig. "Dan moet je nu niet de schuld bij anderen gaan leggen", zei Keizer fel.

Categorieen:
Westland Algemeen