Veldkorfbal: Valto eerste regio koploper

Eerste klasse E

ONDO wist de rentree in de eerste klasse niet winnend af te sluiten. De 's-Gravenzandse formatie verloor op het Juliana sportpark met ruim verschil van Fiks. De bezoekers uit Oegstgeest wonnen met 19-8. ONDO is op basis van een slechter doelgemiddelde hekkensluiter.

Eerste klasse F

Valto is na één speelronde koploper op basis van een betere doelgemiddelde. De Lierse ploeg had het op sportpark De Zweth lastig tegen KV Tilburg. De eerste helft werd met een 10-9 voorsprong afgesloten door de thuisploeg. Na de pauze bleef het lang spannend. Na 21 minuten spelen was de marge twee treffers (14-12). Uiteindelijk won Valto met 19-15.

CKC Maassluis opende de competitie met een overwinning. Op sportveld Waterlinie in Nieuwpoort won de kampioenskandidaat met 16-11 van Triade. De ruststand was 9-9 in het voordeel van CKC Maassluis. ONDO uit Middelburg is koploper.

Tweede klasse F

ODO opende het seizoen met een knappe overwinning op Vriendenschaar. Op sportcomplex Groene Zoom in Bodegraven won de Maaslandse formatie met 17-14. Weidevogels is de eerste koploper.

Derde klasse G

Dijkvogels kan de eerste overwinning bijschrijven in de jacht op promotie. De Maasdijkse ploeg won in en tegen Huizen met 13-11. Fiducia is de eerste koploper.