Archief

Nergens in Westland plek voor flyboards

Nergens in de gemeente Westland zijn de wateren geschikt om er met een flyboard te varen. Dat heeft burgemeester Van der Tak donderdagavond verklaard in een commissievergadering van de gemeenteraad.

De reden is, dat nergens de vereiste waterdiepte wordt gehaald, zelfs niet in recreatieplassen als die bij het Prinsenbos en de Wollebrand en ook niet in de Plas van Alle Winden.

De fractie van LPF Westland had hiernaar gevraagd, omdat een flyboarder binnen het Westland les wil gaan geven in het gebruik van deze snel in populariteit toenemende bemande 'waterraketten'. Tot dusver moet daarvoor worden uitgeweken naar wateren buiten het Westland.

Onlangs is nogal wat opwinding ontstaan door de aanwezigheid van flyboarders tijdens de Gondelvaart in De Lier. Tot groot ongenoegen van het Oranjecomité werd daar een flyboarder op de bon geslingerd. Er werd gesproken van "meten met twee maten", omdat bij de opening van het vaarseizoen in Kwintsheul ook capriolen met een flyboard waren uitgehaald.

Het inzetten van een flyboard in Kwintsheul zou evenwel tot ontstemming bij het Hoogheemraadschap van Delfland hebben geleid. Het zou in strijd zijn met de vaarverordening door de inzet van een jetski als voortstuwer. Als het nog een keer zou gebeuren, zou de politie door 'Delfland' verzocht worden om handhavend op te treden, aldus Van der Tak. En zo geschiedde dus bij de Gondelvaart.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen