Archief

'Grote brand' bij afvalverwerker Van Vliet

Bij afvalverwerker Van Vliet in Wateringen heeft zaterdagochtend vroeg een brand gewoed. Het ging om een loods met afval waar vooral veel plastic ligt. Hierdoor ontstond er zeer veel rookontwikkeling. Omwonenden kregen de oproep om ramen en deuren gesloten te houden.

Er zijn diverse meetploegen van de brandweer in actie geweest. Deze hebben geen onrustbarende concentraties van gevaarlijke stoffen kunnen vaststellen.

Rond half vijf werd al een brandlucht geroken door omwonenden, die daarop de brandweer belden, zo meldt Regio 15. Maar op dat moment was nog niet duidelijk waar die geur vandaan kwam. Tegen vijf uur werd de brandweer van Wateringen naar het complex tegenover de kruising van de Veilingroute met de Wippolderlaan gestuurd. Tien minuten later werd opgeschaald naar 'middelbrand' en kort na kwart over vijf naar 'grote brand'.

Rond half zeven kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Volgens de brandweer is het vuur beperkt gebleven tot de loods met plastic afval. Afval wordt naar buiten gereden met shovel.

Categorieen:
Wateringen Algemeen