Archief

Nog weinig problemen door Russische sancties

Transporteurs lijken nog weinig last te hebben van de nieuwe maatregelen die Rusland heeft genomen met betrekking tot Nederlandse snijbloemen. Op enkele vrachtwagens uit het oosten van het land na, kan iedereen tot dusver gewoon met de gebruikelijke gang de grens passeren, meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) op de eigen website.

In de Nederlandse bloemen zouden volgens de Russische autoriteiten beestjes zitten. Daarom moeten ze sinds maandag eerst in een laboratorium goedgekeurd worden, voor ze het land binnenkomen. In de eerste twee dagen heeft dat aan de grens nog vrijwel geen problemen opgeleverd.

Chrysantenkweker René van Kester uit Kwintsheul merkt wel dat de prijs van chrysanten sinds de aankondiging van de sancties flink gedaald is. "Begin vorige week gingen chrysanten bij FloraHolland op de klok nog voor 33 cent per steel van de hand, wat voor de tijd van het jaar goed is te noemen", zegt hij tegen Bloemen- en plantennieuws. "Nu gaan ze echter voor 13, 14 cent van de hand en dat is echt veel te weinig."

Categorieen:
Algemeen