Archief

'Scholengroep ISW zou zelfstandig moeten worden'

De Westlandse scholengroep ISW zou zich het beste kunnen verzelfstandigen. Dat was de slotboodschap van burgemeester Van der Tak maandagavond in zijn bijdrage aan een symposium ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de groep.

ISW is nu onderdeel van de koepelorganisatie Lucas Onderwijs, die vooral veel scholen in de regio Den Haag en Delft omvat. Lucas telt in totaal 33.000 leerlingen in basis- en voortgezet onderwijs, ISW - uitsluitend actief in het voortgezet onderwijs - heeft 4.500 leerlingen.

Van der Tak wees er op, dat er in het sterk op de tuinbouw gefocuste Westland nadrukkelijk andere aspecten van belang zijn dan bijvoorbeeld in Den Haag en Delft. Verder wil hij dat de kwaliteit van het onderwijs op nr. 1 wordt gezet, waar dit lange tijd 'grootschaligheid' is geweest.

De eveneens als spreker fungerende Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van Lucas, liet na afloop desgevraagd weten dat zijn organisatie allerlei voordelen voor ISW kan blijven bieden, waaronder het delen van kennis en het bieden van allerlei faciliteiten.

Lars Boellaard, voorzitter van het curatorium van de Westlandse scholengroep, gaf te kennen, dat de bij ISW levende drang naar meer zelfstandigheid eigenlijk al is gaan spelen na het ontstaan van de gemeente Westland in 2004. Hij wil nu met Lucas onderzoeken in hoeverre er op dermate schaal maatwerk kan worden geleverd, dat het voor ISW per saldo zinvol is om deel te blijven uitmaken van die koepelorganisatie.

Categorieen:
Westland Algemeen