Archief

PvdA-fractie verrast door 'ontslaggolf' bij Koningshof

De PvdA-fractie in Maassluis is verrast door het feit dat er acht ontslagen zijn gevallen bij Theater Koningshof. Nog meer verrast is de partij door de manier waarop de personeelsleden hierover geïnformeerd zijn. Daarom heeft de partij vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgens de sociaaldemocraten heeft het personeel in groepsverband te horen gekregen wie er moeten vertrekken. Voorzitter Wim Smit bevestigt dat, maar zegt dat hier om gevraagd werd door de werknemers. In totaal heeft Koningshof vijftien werknemers, van wie er acht weg moeten. Voor zes van hen is er alternatief werk.

De PvdA zet vraagtekens bij de handelwijze van het theaterbestuur omdat er nog helemaal geen beleidsplan ligt. Volgens Smit is steeds gecommuniceerd dat dit plan er pas in september komt. De partij vraagt zich ook af of het college van de aanpak van het bestuur wist. Volgens Smit is dat het geval: "Maar verder zijn de vragen toch echt gesteld aan de wethouder en niet aan mij".

Er wordt door de PvdA gedacht dat het bestuur mogelijk probeert te ontkomen aan de Wet werk en zekerheid die per 1 juli in werking treedt. De fractie wil van college weten hoe de vork precies in de steel zit.

Categorieen:
Maassluis Algemeen