Archief

Midden-Delfland: 'Ruim hondenpoep op'

De gemeente Midden-Delfland vraagt de komende tijd extra aandacht van hondenbezitters. Met de campagne 'Uw hond kan er niets aan doen, u wel' wordt opgeroepen om de poep van de viervoeters op te ruimen en het dier aan de lijn te houden.

Hondenpoep op openbaar terrein binnen de bebouwde kom moet direct opgeruimd worden. In hondentoiletten is dat niet verplicht. Op kinderspeelplaatsen en voetbalvelden, voetpaden buiten de bebouwde kom en op kinderspeelplaatsen, zandbakken en speelweides mag überhaupt niet gepoept worden.

Verder mogen honden alleen binnen aangewezen uitlaatgebieden loslopen. Loslopende honden kunnen een gevaar opleveren voor de omgeving. Op verschillende plaatsen in Midden-Delfland worden sandwichborden geplaatst om de hondenbezitter attent te maken op de regels.

Op de eigen website schrijft de gemeente overigens dat veel hondenbezitters zich aan de regels houden. In Westland lijkt dat soms wel anders. De lokale fractie van GemeenteBelang Westland schreef onlangs dat hondenpoep een structureel probleem lijkt te worden.