Archief

Van Zevenbergen prolongeert titel bij verspringen

Baanatleet Loek van Zevenbergen is zaterdag opnieuw Nederlands kampioen verspringen bij de A-junioren geworden. Bij de titelstrijd in Breda kwam de 18-jarige Maassluizer in zijn eerste poging tot 7.56 meter. Bij die afstand kon geen enkele concurrent in de buurt komen. Justin Kraaijenbrink (Ilion, Zoetermeer) behaalde met 7.01 het zilver.

In de finale van de 400 meter horden voor de Meisjes B-junioren moest Emma Dekker (Naaldwijk) genoegen nemen met de zesde plaats. Maar in elk geval houdt zij aan dit NK een fraai nieuw clubrecord over, de vrijdagavond gelopen 64.53 sec.

Aline Philipsen (Poeldijk) kwam onder meer uit op het onderdeel hinkstapspringen. Ze behaalde de achtste plaats met haar nieuwe record van 10.40 meter.

In de series van de 400 meter van de Meisjes B rende Thelma Solleveld (De Lier) naar een fraaie 58.79 sec., waarmee zij bij Olympus '70 op de clubranglijst aller tijden in deze leeftijdscategorie opstoomt naar de derde positie. In de halve finale was Solleveld wat minder snel. De tijd van 59.68 sec. lag weliswaar onder haar voormalige persoonlijk record, maar was nu op het nippertje genoeg voor de finale op zondag.

Tot slot mochten Tom de Gelder (Den Hoorn) en Tristan Valkenburg (Schipluiden) hun kunsten vertonen op de 1.500 meter. Zij liepen allebei in de eerste serie. De Gelder werd tweede in 4.12.89 en Valkenburg zesde in 4.17.88. De tweede serie ging minder snel dan de eerste, want de winnende tijd was daar 4.18.71. Uitkomst: beide atleten van Olympus '70 mogen zondag aan de start van de finale van de 1.500 meter verschijnen.