Archief

'Westland moet nieuwe zorgaanbieders niet uitsluiten'

Progressief Westland wil niet dat de gemeente Westland nieuwe zorgaanbieders uitsluit bij de inkoop van zorg en ondersteuning. Raadslid Linda Strijker dient de komende raadsvergadering daartoe een amendement in.

De gemeente wil het aantal aanbieders beperken om het zorglandschap niet te veel te versnipperen. Zorgaanbieders hebben een bepaald volume aan klanten nodig om continuïteit te borgen en bepaalde innovaties in gang te kunnen zetten, zo is de mening van het college. Nieuwe aanbieders moeten daarom alleen worden toegelaten als het aangeboden product niet door de huidige gecontracteerde aanbieders kan worden geleverd.

Volgens Strijker wordt de redenering dat grote bedrijven beter in staat zijn tot innovatie dan kleine bedrijven niet onderbouwd en lijkt dat ook onjuist. "ZZP-ers en kleine ondernemers zijn juist vaak beter in staat om maatwerkoplossingen te leveren dan grote bedrijven," aldus Strijker.

Navraag bij de regio leert dat daar geen voornemen bestaat om nieuwe zorgaanbieders niet toe te laten en dit dan ook niet in het regionale inkoopkader is opgenomen. "Westland zou zichzelf in de vingers snijden als zij bij voorbaat nieuwe zorgaanbieders uitsluit," meent Strijker.

Categorieen:
Westland Algemeen