Archief

Tom de Gelder rent naar zilver bij NK

Tom de Gelder van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 heeft vrijdagavond de zilveren medaille gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap voor B-junioren op de 3.000 meter.

De 16-jarige hardloper uit Den Hoorn scherpte in Breda zijn persoonlijk record op deze afstand met meer dan 11 seconden aan tot 9.06.41. Zaterdagmiddag komt De Gelder aan de start in de series 1.500 meter, waarvoor zich ook zijn trainingsgenoot Tristan Valkenburg uit Schipluiden heeft geplaatst.

Bij de Meisjes B-junioren plaatste Emma Dekker uit Naaldwijk zich voor de finale van de 400 meter horden, die zaterdagmiddag op het programma staat. Zij verbeterde in de series het reeds op haar naam staande clubrecord in deze leeftijdscategorie met 1,4 seconde tot 64.53 sec.

Kristel van den Berg uit Maassluis werd vijfde op de 3.000 meter voor de Meisjes B-junioren. Haar voornaamste doel dit weekeinde is de titelstrijd op de 2.000 meter steeple op zondagmiddag.

Eva Tetteroo uit 's-Gravenzande werd vrijdagavond zevende bij het speerwerpen voor de Meisjes A-junioren. Haar eerste poging bleek de beste te zijn geweest: 38.29 meter.