Archief

Knullige organisatie kost Hofstede tijd op NK

Het NK tijdrijden voor Beloften in Klazienaveen was woensdag niet heel goed geregeld. Dat is althans de ervaring van wielrenner Lennard Hofstede. Hij startte als eerste renner en dat leverde de Poeldijker zeker geen voordeel op.

"Je kon al bijna niet bij de start komen", zegt Hofstede tegen WOS Media. Toen hij uiteindelijk gestart op was, bleek het niet veel beter. Het verkeer bleek gewoon nog over het parcours te rijden. Daardoor knalde hij al bijna op de voorrijmotor. In de daaropvolgende bocht wilde hij de binnenbocht nemen, maar doordat daar nog auto's reden, werd hij buitenom gedwongen.

Die situaties kosten hem behoorlijk wat tijd. Hofstede werd uiteindelijk 21e, op bijna 4 minuten van winnaar Steven Lammertink. "Maar ik behoorde zeker niet tot de favorieten", zegt de Westlander. Hij reed vorige week nog in de Franse Alpen de Tour des Pays de Savoie, waar hij veel energie in stopte en tiende werd in het eindklassement.

Zaterdagavond rijdt Hofstede in Emmen nog het NK voor Beloften op de weg. Het vlakke parcours ligt hem niet heel erg, maar omdat zijn ploeg (Rabobank Development Team) met veel renners aan de start verschijnt, kan hij via een tactisch steekspel mogelijk toch in winnende positie komen.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen