Van den Berg met Oranje Leeuwinnen naar huis

Nederland is uitgeschakeld op het WK voetbal voor vrouwen. De Oranje Leeuwinnen verloren in de nacht van dinsdag op woensdag de achtste finale van wereldkampioen Japan met 2-1. Aanvoerster Mandy van den Berg uit Naaldwijk speelde de volle negentig minuten mee.

Het Nederlands vrouwenelftal begon aardig aan de wedstrijd, maar een zwak defensief moment van Nederland zorgde in de tiende minuut al voor de 1-0 van Saori Ariyoshi. Daarna had Nederland nog een paar speldenprikjes, maar die resulteerden niet in doelpunten. Japan was in de eerste helft sterker.

In de tweede helft moest Nederland komen. De beste mogelijkheid was voor Kirsten van de Ven, die de bal door een geweldige redding van de Japanse keepster niet in het doel zag belanden. Gelijk daarna kon Japan met Mizuho Sakaguchi de 2-0 scoren. Daarmee was de wedstrijd in de 78e minuut gespeeld. Van de Ven maakte in de blessuretijd nog 2-1, maar dat doelpunt kwam te laat.