Archief

'Jaarstukken-show' bevalt Westland Verstandig niet

De fractie van Westland Verstandig voelt zich 'teruggepakt' door het college van B en W van Westland inzake de door haar aangezwengelde accountantskwestie. De door het college genomen 'beveiligingsmaatregelen' met betrekking tot het eventueel te laat opleveren van de jaarstukken bij hogere overheden, zijn slecht gevallen bij Westland Verstandig.

De fractie vertrouwt de gang van zaken niet, zo blijkt uit een woensdag naar het college gestuurde brief. Het college zou een "show voor de bühne" opvoeren "met allerlei rampspoed en enge vooruitzichten die zich in het geheel niet voordoen", aldus fractievoorzitter Peter Duijsens. Hij vervolgt: "Inmiddels heeft mijn fractie ook de nodige navragen gedaan en hetgeen uw college beschrijft is willens en wetens een onjuiste, onvolledige en misleidende voorstelling van zaken."

Eerder op de dag had Westland Verstandig schriftelijk aan het college gevraagd om een brief met het uitstelverzoek aan 'Binnenlandse Zaken' eerst in concept aan de gemeenteraad voor te leggen. Uit een schrijven van het college blijkt inmiddels dat die brief al verstuurd is.

Helemaal aan het einde van het schrijven aan de gemeenteraad lucht het college nog even het hart: "Het spreekt niettemin voor zich dat wij onze energie liever op andere en voor de Westlandse samenleving constructievere zaken hadden gericht."

Categorieen:
Westland Algemeen