Archief

Maassluis Belang: 'Laat bijstandsgerechtigden bus besturen'

Een ringbus op vaste tijden of op afroep die naar het nieuwe bedrijventerrein De Dijk, de nieuwe begraafplaats en de wijk Het Balkon rijdt. Dat idee presenteerde Maassluis Belang dinsdagavond tijdens de behandeling van de Kadernota.

Nadat de eerste woorden waren uitgesproken, liet Jan van der Maarel van de VSP enigszins verbaasd weten dat hij dit idee al een tijd geleden had gepresenteerd. Gertjan Enzerink van Maassluis Belang zei in een reactie dat er een verschil in de plannen is: zijn partij wil voor de bus bijstandsgerechtigden inzetten.

"Wij kunnen onder de 830 bijstandsgerechtigden vast wel mensen vinden die kunnen worden opgeleid voor een groot rijbewijs en die wij vervolgens inzetten voor lokaal openbaar vervoer", aldus Enzerink. Hij vervolgde: "En aangezien de RET een schreeuwend tekort heeft aan ervaren chauffeurs, kunnen wij ons voorstellen dat deze onderneming de opleiding voor zijn rekening neemt en na bijvoorbeeld een jaar deze lokale chauffeurs inzet op hun eigen reguliere bussen."

Wethouder David van der Houwen reageerde niet direct afwijzend tegenover het idee. Hij gaat onderzoeken of dit iets kan zijn voor Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen