Archief

Burgerinitiatief om Hoeks Buitenbad open te houden

Er is een actiegroep opgericht om het Hoekse Buitenbad op de huidige locatie open te houden. Komende vrijdag, op de laatste avond van de zwemvierdaagse, wil de groep met zoveel mogelijk Hoekenezen een 'sprong in het diepe' maken. "Wij zullen dan een bord opduiken met de kerntekst van onze inzet", aldus de actiegroep.

De gemeente Rotterdam is van plan om het Hoekse Bad in 2016 te sluiten. Dit leidde in oktober vorig jaar tot grote commotie in de Hoek en er werden onder de bevolking ruim 5.000 handtekeningen opgehaald tegen sluiting van het bad. "Deze actie heeft er zeker aan bijgedragen dat de gemeenteraad een motie heeft aangenomen met de mogelijkheid om door een burgerinitiatief ons zwembad toch open te houden", aldus de actiegroep. De groep is op 4 juni jl. na een voorlichtingsbijeenkomst ter plekke opgericht.

"Per jaar wordt het bad nu door zo'n 23.000 mensen bezocht, jong en oud. Het kan toch niet zo zijn dat deze voorziening, die zo'n belangrijke sociale en sportieve plaats inneemt in de Hoekse samenleving, zomaar gaat verdwijnen!", betoogt de groep. De initiatiefnemers zijn: Nicolet Alsemgeest, Malcolm Branse, Karel Haga, Joop Heppe, Ina Mouris, Kitty Strikkers, Michel Timmerman en Ria Vergroesen.

Categorieen:
Algemeen