Archief

Westlandse Cross: uitverkocht maar ook veel klachten

De organisatie van de Westlandse Cross kan terugkijken op een uitverkochte editie. Dat meldt Omroep West. 10.000 mensen bezochten zaterdagavond het festivalterrein in Honselersdijk, waar optredens waren van Racoon, Bløf en Kensington. Bløf stond oorspronkelijk als laatste muziekband geprogrammeerd, maar omdat Kensington vertraging opliep bij hun reis uit Polen, werden de bands omgedraaid.

De muziekoptredens werden door velen positief ontvangen, en ook het 'omdraaien' van de optredens gaf nauwelijks klachten. Wel werd op Facebook en Twitter veel geklaagd over de lange wachtrij bij de muntenkassa. De wachttijd liep er op tot meer dan een uur. "Het was niet voorkomen", aldus organisator Frank Bierkens bij Omroep West.

"We moesten in korte tijd zo'n 10.000 bezoekers verwerken. Mensen wilden alle optredens bijwonen, daardoor kwamen ze niet verspreid over de avond binnen. Racoon bleek heel populair te zijn", laat Bierkens weten. Veel bezoekers stoorden zich ook aan het harde volume uit de tent waar de Singlesparty werd gehouden. De volumeknoppen zijn later op de avond bijgedraaid.