Archief

Dorpsvereniging Ter Heijde in zwaar weer

Het voortbestaan van de Dorpsvereniging Ter Heijde staat op het spel. Vooral wegens persoonlijke omstandigheden gaan zowel de voorzitter als de secretaris en een derde bestuurslid er binnenkort een punt achter zetten. De twee resterende bestuursleden hebben aangegeven om in 2017 te zullen stoppen.

Oproepen en persoonlijke benaderingen voor nieuw bloed hebben geen effect gesorteerd. Dat is voor het bestuur reden geweest om een brandbrief in het kustdorp te verspreiden. Onder het opschrift 'Bestuurscrisis' wordt daarin de noodklok geluid door voorzitter Aart Maat.

Maat wilde in 2013, na ruim dertig jaar in het bestuur te hebben gezeten, stoppen. Omdat er geen opvolger kon worden gevonden is hij destijds doorgegaan, maar nu is het voor hem een definitief voornemen.

Als er zich op korte termijn geen vier mensen aandienen die in het bestuur zitting willen nemen, stapt het gehele bestuur op. "Wij hebben ons een limiet gesteld tot 1 september, de start van een nieuw seizoen", schrijft Maat. Als er dan nog geen oplossing is, komt er per 1 november een buitengewone ledenvergadering over het voortbestaan van de vereniging.

Categorieen:
Monster Algemeen