Archief

De Wolf beste coach, Van Ooijen grootste pechvogel

In het programma Voetbalkampioenen op WOS TV zijn vrijdag prijzen uitgereikt aan John de Wolf en Dean van Ooijen van Excelsior Maassluis. De Wolf werd beste coach en Van Ooijen grootste pechvogel.

Excelsior Maassluis verloor wedstrijd na wedstrijd en stond laatste toen trainer Cesco Agterberg weggestuurd werd en De Wolf het stokje overnam. En met succes. Onder de oud-Feyenoorder werd de weg naar boven ingezet. Tot op de één-na-laatste speeldag werd niet verloren. Onder De Wolf werd handhaving dus veiliggesteld.

Het verhaal van Van Ooijen is minder rooskleurig. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Westlandia naar Maassluis. Zijn seizoen begon met een polsbreuk, die hem vijf wedstrijden langs de kant hield. Na de revalidatie speelde hij drie wedstrijden in het tweede elftal en drie in het eerste. Tegen de amateurs van Ajax ging het wederom mis. Hij scheurde zijn voorste kruisband en dat betekende einde seizoen.

Een jury bestaande uit Johan Voskamp (coach Westlands Elftal), Leo de Jong (verslaggever WOS TV), Willem Lenting (verslaggever WOS Radio) en Hans Bos (verslaggever Algemeen Dagblad) bepaalt wekelijks de winnaars in in totaal zes categorieën. In de komende weken wordt nog duidelijk wie zich beste keeper en topscorer in de regio mogen noemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen