Archief

22 regiogenoten in eerste weekend NK wielrennen

Liefst 22 regiogenoten komen dit weekend al in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap wielrennen in Emmen. Zaterdag en zondag staan voor de leeftijdscategorieën 15-18 jaar en de elite zonder contract de wegwedstrijd op het programma.

Zaterdagochtend mogen als eerste de nieuwelingen-jongens op hun fiets stappen. Daarbij zijn de Lierenaren Carlo van den Berg, Robin Kuijvenhoven en Freek Middelburg, alsmede Leco Hendriks (Maassluis) en Glenn Mertens (Wateringen). Rozemarijn Ammerlaan en Mirjam Stolze (De Lier), Lotte Beukers (Monster), Chinouk Lindenburg (Wateringen), Nienke Wasmus (Den Hoorn) en Mylene de Zoete (Naaldwijk) doen mee bij de nieuwelingen-meisjes.

Ook bij de junioren zijn er veel regiogenoten. Daar doen Jim Duijvesteijn (Honselersdijk), Martijn Knoppert ('s-Gravenzande), Wessel van Koppen (Schipluiden), Noah van der Meer (Naaldwijk) en Thomas Ruijgrok (Den Hoorn) mee.

Zondag komen nog eens zes renners en rensters uit de regio in actie. Bij de junior-vrouwen zijn dat Minke Bakker uit Monster en Jennifer Bax uit 's-Gravenzande. Stefan Vreugdenhil en Paul Helderman (Naaldwijk), Marvin van Spronsen (Monster) en Danny Vrolijk (Schipluiden) zijn te zien bij de elite zonder contract.