Archief

'College verstrekte niet alle windmolens-informatie'

Een nieuwe wending in de discussie over windmolens in de gemeente Westland. Heeft het college van B en W wel alle stukken die daarmee te maken hebben naar de gemeenteraad gestuurd? Volgens de actiegroep Tegenwind-Molens is dat niet het geval.

De actiegroep ontving na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur documenten die gemeenteraadsleden niet eerder hadden gezien.

De fractie van Westland Verstandig heeft het gevoel dat er wel meer verzwegen wordt over de plaatsing van een windturbine in Maasdijk en verzoekt het college om alsnog alle informatie erover te verstrekken.

Tot dusver heeft het college nog niet gereageerd op de woensdag naar buiten gebrachte beschuldiging van de actiegroep. Op 30 juni staat het onderwerp windmolens op de agenda van de gemeenteraad. Er ligt al een 'meerderheidsmotie' op tafel (van GemeenteBelang Westland, Progressief Westland, LPF en Westland Verstandig) met als strekking dat de gemeente Westland aanvragen doorverwijst naar de provincie, omdat zij deze zelf niet in behandeling wil nemen.

Reactie college van B en W:

Eind vrijdagmiddag heeft het college van B en W in reactie op de stelling van de actiegroep gesteld: "De gemeente heeft alle relevante documenten met de raad gedeeld".

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen