Archief

'Westlandse vaarroutes te ondiep'

Op meerdere populaire vaarwegen in het Westland zou sprake zijn van te ondiep water. Dit gaat de CDA-fractie aan de orde stellen in de komende raadsvergadering.

Het CDA stelt: "Afgelopen week heeft ons via meerdere kanalen het bericht bereikt dat het op dit moment niet goed gesteld is met de diepgang van onze Westlandse doorgaande vaarten. Hierbij worden onder meer de Zijde, de Lange Wateringkade, de Naaldwijksevaart ter hoogte van Pijletuinen en de Poelkade genoemd. Bij de kanten staat soms letterlijk maar een paar centimeter water".

Volgens de fractie is de kans groot dat op een vaartocht door het Westland meerdere malen vastgelopen wordt op de bodem van zo'n vaart. "En dat gebeurt dus nu al regelmatig", wordt er aan toegevoegd.

Gezien de mooie ontwikkelingen op het gebied van de waterrecreatie, zoals het aanduiden van vaarroutes via nieuw geplaatste bordjes en de nieuwe boothellingen, past deze tekortkoming niet in ons streven om meer vaarrecreanten naar Westland te trekken, betoogt het CDA.

"Dit nog naast de overlast die de vaarrecreanten uit onze eigen gemeente hiervan hebben. Bovendien vragen wij ons af of het Varend Corso ook last zou kunnen ondervinden van deze te ondiepe watergangen", kijkt de fractie vooruit.

Categorieen:
Westland Algemeen