Archief

Geschokte reacties op overlijden Ton Brabander

Het kwam voor iedereen als een schok, het overlijden van Ton Brabander. Het boegbeeld van de Wateringse Wielerdag overleed zondag na een hersenbloeding. Brabander was mede-oprichter van het evenement in Wateringen, waar de laatste jaren meer dan 40.000 mensen op afkomen.

"Gistermiddag kregen wij het bericht dat onze trotse voorzitter is overleden. Dit is een gigantisch verlies. Niet alleen voor het wielercomité, maar voor heel Wateringen. Het was een groots verenigingsman", reageert Marco Vijverberg, comitélid van de Wateringse Wielerdag.

"Toen wij zondagmiddag gebeld werden dat Ton een hersenbloeding had gehad, dan schrik je al. Dan kun je twee dingen denken: het wordt nóg erger of het valt mee. Maar het is nog erger geworden", aldus Jan Kleyberg, oud-voorzitter van de Wateringse Wielerdag. "Iemand die vol in het leven staat en regelmatig hier over de vloer kwam, die er dan plotseling niet meer is. Dat is niet te geloven", vervolgt Kleyberg.

Wil van den Bos, oud-burgemeester van Wateringen en Kwintsheul herinnert Brabander als een maatschappelijk betrokken mens. "Hij was een maatschappelijke reus". Marco Vijverberg over Ton Brabander als persoon: "Hij heeft veel met toneel gedaan dus kon ook aardig toneelspelen. Ik keek tegen hem op als een groot man, hij was mijn grote voorbeeld".

Jan Kleyberg: "Hij had zijn eigen mening. Dat is hem niet altijd in dank afgenomen. Ik denk dat hij mede daardoor het laatste jaar het voor zichzelf wat moeilijk heeft gemaakt. Maar wat het wielercomité betreft: een gouwe vent".

Meer reacties in deze reportage:

Categorieen:
Wateringen Algemeen