Archief

Ophorst: weer goud, Jongerius: weer zilver

De Westlandse atletes Carla Ophorst en Marlies Jongerius hebben ook zondag het podium gehaald bij de NK voor Masters in Zierikzee. Op de 5.000 meter pakte Ophorst (vrouwen 55-plus) haar zoveelste gouden medaille en moest Jongerius (vrouwen 35-plus) genoegen nemen met zilver. Zaterdag hadden zij op de 1.500 meter ook al goud resp. zilver veroverd.

Had Ophorst zaterdag iets meer dan 5 seconden voorsprong op haar belangrijkste concurrente Ella Witjes, zondag was het verschil op de 5.000 meter aanzienlijk groter. De Honselse hardloopster finishte na 18.54.22, waarmee zij ruim 46 seconden sneller was dan Witjes.

Marlies Jongerius zegt nog steeds tol te moeten betalen voor haar recente NK-debuut op de halve marathon en een griep. De eerste twee kilometer kon zij nog het door haar gewenste tempo lopen, maar daarna moest ze toestaan dat de rondjes meer tijd vergden. Jongerius wilde op een tijd laag in de 18 minuten uitkomen, het werd echter 18.22.05. "Maar het is al wel mijn vierde NK-medaille dit jaar", zegt ze met voldoening.