Zaalhandbal: Van der Wal en Broch naar WK

Het Nederlands team heeft zich geplaatst voor het WK, dat aanstaande december in Denemarken wordt gehouden. Over twee wedstrijden was Oranje te sterk voor Tsjechië. De eerste wedstrijd werd ruimschoots gewonnen door het Nederlands team, waardoor de kleine nederlaag in Tsjechië (25-23) voldoende was voor plaatsing voor het WK. Daarnaast houdt Oranje zicht op plaatsing voor de Olympische Spelen.

Net als in de eerste wedstrijd bleek keepster Marieke van der Wal van waarde voor Oranje. De keepster van Quintus had in de eerste helft een belangrijke redding bij een 9-5 achterstand. Het Nederlands team wist voor de pauze bijna de achterstand goed te maken, echter de thuisploeg ging met een 11-10 voorsprong de kleedkamers in.

Na de pauze begon Tsjechië sterk (14-11), waarna Oranje de stand gelijk trok. Tsjechië profiteerde van een slordig spelend Oranje en kwam weer ruim op voorsprong. Wederom kwam het Nederlands team langszij (20-20), echter in de laatste minuten van de wedstrijd trok Tsjechië de overwinning naar zich toe. Yvette Broch was goed voor vijf treffers.

Van der Wal zal zich gaan opmaken voor haar vijfde WK. Haar voorgaande toernooien waren 2001 (Italië), 2005 (Rusland), 2011 (Brazilië) en 2013 (Servië).

Broch zal voor haar derde optreden gaan op het mondiale toernooi. Haar voorgaande toernooien waren in 2011 en 2013.