Excelsior M 2 en Westlandia 2 bereiken finale NK

De reserves van Excelsior Maassluis en Westlandia (zo) hebben de finale om het Nederlands Kampioenschap bereikt. Beide ploegen treffen elkaar aanstaande zaterdag aan de Lavendelstraat in Maassluis.

Excelsior Maassluis wist de tweede ontmoeting tegen ADO'20 met 5-2 te winnen. Dit was ruim voldoende na het gelijkspel van vorige week (1-1). Shandel Albertus was de gevierde man bij Excelsior Maassluis, want hij nam drie treffers voor zijn rekening. In de eerste helft namen de tricolores op eigen veld een 2-0 voorsprong door doelpunten van Albertus en Mike van der Meer. De bezoekers uit Heemskerk scoorden voor rust nog tegen. Na de pauze wisten Albertus (2) en Michiel Lourens tot score te komen. ADO'20 kwam nog eenmaal tot scoren.

Westlandia had strafschoppen nodig om de finale te halen en heeft derhalve nog steeds kans op prolongatie van de titel. Aan de Nachtegaalsteeg in Nijkerk opende Angelo Groen in de eerste helft de score. De thuisploeg kwam voor rust nog langszij. Beide ploegen kwamen in de officiƫle speeltijd en verlenging niet meer tot score. Westlandia hield het hoofd koel bij de noodzakelijke strafschoppenserie. Het was spannend, de Naaldwijkers wonnen met 9-8.