Archief

Eco-aquaduct in verlengde A4 geopend

Tussen Midden-Delfland en Schiedam is zaterdagochtend het eco-aquaduct in het nieuwe gedeelte van de A4 geopend. Met een breedte van 100 meter is deze groene oversteekplaats voor dieren op het land en in het water de grootste van Nederland.

De verbinding ligt op maaiveldniveau; de A4 loopt er onderdoor. Zo blijft de landschappelijke verbinding van het natuurgebied rondom de A4 Delft-Schiedam intact. Via zo'n eco-aquaduct kunnen dieren zich makkelijker verspreiden, het wordt beschouwd als een essentiële schakel tussen Midden Delfland en het zogeheten Groene Hart van Zuid-Holland. Aaneengesloten en grotere natuurgebieden zijn gevarieerder en er kunnen meer soorten planten en dieren leven. Onder meer de Noordse woelmuis, de hermelijn, de rugstreeppad en diverse vissoorten en insecten maken gebruik van het eco-aquaduct.

Bestuurders van Rijkswaterstaat, de aannemerscombinatie, provincie Zuid-Holland, gemeenten Midden-Delfland en Schiedam, Natuurmonumenten en het Hoogheemraadschap van Delfland verrichtten de openingshandeling. Deze was onderdeel van de feestelijkheden op het tracé in verband met de Dag van de Bouw. De bouwplaats is deze zaterdag tot 15.00 uur voor het publiek geopend.