Archief

Unieke samenwerking Westlandse bedrijven met Japan

Burgemeester Van der Tak heeft vrijdag in het gemeentehuis een formele brief over de samenwerking tussen Westlandse bedrijven en het Japanse Mitsubishi overhandigd aan gouverneur Nishikawa van de prefectuur Fukui. Het gaat om VEK Adviesgroep, DLV/GreenQ, Vijverberg Advies Japan en RedStar. Met Mitsubishi gaan ze een haalbaarheidsstudie doen naar duurzame en moderne glastuinbouw in Fukui.

De overhandiging gebeurde tijdens een formele ontvangst van de Japanse delegatie in het gemeentehuis in Naaldwijk. Uniek aan de samenwerking is de deelname van drie verschillende adviesbureaus en tomatenproducent RedStar met een sterke en belangrijke partner als Mitsubishi. Gezamelijk willen ze de tuinbouw in Japan op een hoger niveau brengen naar Nederlandse maatstaven.

Zij worden hierin gesteund door de gemeente Westland, het ministerie van Economische Zaken en de Japanse prefectuur. Gouverneur Nishikawa benadrukte het belang van de samenwerking en en zei uit te kijken naar de resultaten van de haalbaarheidsstudie.