Archief

Arcade niet onder indruk van boze wethouder

Woningcorporatie Arcade is niet onder de indruk van de reactie van wethouder Weverling op de brief, die topman Rene Lemson naar de Westlandse raadsfracties stuurde. "Het klopt inderdaad dat wij constructief overleg hebben met de wethouder. Maar dat laat onverlet dat we bij een verkeerde voorstelling van zaken moeten reageren," zegt een woordvoerder tegen WOS Media.

Weverling noemde de brief van Lemson 'ongepast'. Er zou zeker vijf keer met de corporatie zijn overlegd over de mogelijkheden om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen en Arcade zou geweigerd hebben over dat onderwerp te praten met een werkgroep van raadsleden. De wethouder vond dat de corporatie haar verantwoordelijkheid moet nemen en aan de slag zou moeten gaan, onder meer in Ter Heijde.

Arcade erkent dat niet is deelgenomen aan een bijeenkomst. "Maar deze ging niet over de realisatie van sociale huurwoningen. De reden was het ontbreken van een woonvisie." Bovendien wil de corporatie eerst weten wat de gevolgen zijn van de nieuwe Woningwet. Zoals ook de gemeente moet doen, voegt Arcade fijntjes toe.

Wat betreft Ter Heijde zegt Arcade dat uit onderzoek in 2011 is gebleken dat de staat van de wonignen uit fase 2 zodanig is dat werd besloten niet tot sloop over te gaan. "In het voorjaar 2015 hebben wij opnieuw bouwkundig onderzoek laten doen. Op basis hiervan zullen we plannen maken en gaan deze nog dit jaar overleggen met de Huurdersvereniging en Hint. Wethouder Weverling is hiervan op de hoogte."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen