Archief

Werkgroep onderzoekt gang van zaken 'asbestwijk'

Vertegenwoordigers van alle politieke partijen uit de Westlandse gemeenteraad gaan in een werkgroep de gang van zaken rondom de 'asbestwijk' in Wateringen onderzoeken. Het idee kwam van fractievoorzitter Remmert Keizer (GemeenteBelang) en kreeg steun van de andere fracties, tijdens een commissievergadering.

De werkgroep gaat nog een duidelijke onderzoeksvraag opstellen. Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer het handelen van de gemeente, de rol van de gemeenteraad en de omgang met bewoners in het gebied. Ook wordt onderzocht of het Plan van aanpak Asbestbrand van de Rijksoverheid voldoende is uitgevoerd. In de werkgroep moet ook een vertegenwoordiger van het college komen en een onafhankelijke voorzitter.

Verder lag het verzoek om een aanvullend krediet op tafel met betrekking tot het verwijderen van asbest. Het gaat om ruim 1 miljoen euro, waarmee de totale kosten boven de 3,5 miljoen euro uitkomen. Verreweg de grootste kostenpost was het schoonmaken van plantsoenen, auto's, sportvelden, daken, voor- en achtertuinen.

De gemeente gaat het bedrag verhalen op de eigenaren van het afgebrande bedrijfsverzamelgebouw. Burgemeester Van der Tak liet overigens weten dat, wanneer een bepaalde groep bewoners minder 'moeilijk' had gedaan in de nasleep van de brand, de kosten onder de 3 miljoen waren gebleven. De gemeenteraad moet later nog goedkeuring geven voor het extra krediet.